käsintehtyä, kierrätettyä, kotimaista

Tarinamme

Valmistamme pääosin luonnonmateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista erilaisia käyttö -ja sisustustuotteita. Tuotteet valmistetaan Käyrämössä käsityönä alusta loppuun saakka intohimolla ja rakkaudella käyttäjää ajatellen.

Huovutetuissa tuotteissa käytetään Lappilaista lampaanvillaa, jonka lammastilalliset ovat aikaisemmin laittaneet roskiin, koska pitkien välimatkojen vuoksi ei kannata villaa toimittaa kehräämöille. Reuma-ja kipupotilaiden tilaustuotteissa sekä vauvatossuissa käytetään myös alpakan ja karitsan villaa.

Laatuvaatimuksista vastaa artesaani käsityötaidon ohjaaja sekä käsityöntekijän ammattitutkinnon suorittanut MaRou:n perustaja Annika. Laitehuollosta ja muista aputöistä huolehtii Juha. Lasten huopatossujen lesti on MaRoun suunnittelema ja valmistama.

MaRoun työympäristö on hajusteeton ja sen vuoksi kaikki MaRoun kurssit, ohjaustapahtumat ja tilaisuudet ovat täysin tuoksuttomia.

Kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita.

Tarinamme MaRoun perustajan silmin:

Olen Annika Piittisjärvi, synnyin Kalajoella maatalousyrittäjä- perheeseen kuopukseksi. Maalla asuminen muuttui kaupunkilaistytön elämäksi opiskelujen myötä. Elettiin hektistä arkea lasten, työn ja harrastusten parissa ihan uupumiseen saakka. Mieli alkoi kaivata juurilleen, mutta juuret olivatkin muuttuneet erilaiseksi kuin lapsuusmuistoissani. Halusin maalle, rauhalliseen ja puhtaaseen luontoon kaikkine vuodenaikoineen. Siksi muutin Lappiin. Terveydentilanteeni heikkeni erilaisten allergioiden myötä, samoin työt loppuivat. Onneksi kotini on rauhallisella paikalla maalla mäntymetsän reunalla. Aloitin uudenlaisen elämän pihaa, puutarhaa ja metsää hoitaen. Halusin oppia uusia asioita ja sen johdosta toimin nykyään käsityöläisenä.

Ideologia on, että olemassa oleva materiaali pitäisi käyttää niin hyvin kuin mahdollista. Siispä huovutetuissa tuotteissa hyödynnetään lähialueilta villaa, joka on aiemmin laitettu roskiin. Tossujen pohjamateriaalina käytetään kierrätysnahkaa mm. käytöstä poistetuista huonekaluista ja nahkatakeista. Matoissa, laukuissa ja tyynynpäällisissä käytetään käytöstä poistettuja tekstiilejä. Kaikki tekstiilit pestään 60-90˚C ennen käyttöä hajusteettomalla pesuaineella ja huuhteluaineena käytetään etikkaa, joka poistaa pesuainejäämät sekä raikastaa värit. Otamme vastaan tekstiilejä uusiokäyttöön vain, jos ne on pesty hajusteettomilla pesuaineilla.

Ohjaustapahtumat ovat kaikki hajusteettomia, koska myös hajuste- ja kemikaaliyliherkät sekä allergiset voivat osallistua vain, jos kaikki ovat hajustamattomia ja käytettävät materiaalit ovat hajustamattomia. Turvallisuus ennen kaikkea ja mukavaa yhdessäoloa.

Oma elämä on mennyt siihen pisteeseen terveyden osalta, että on huolehdittava puhtaasta ilmasta niin sisällä kuin ulkona. Allergisia oireita aiheuttavia tilanteita ja paikkoja on vältettävä pysyäkseen terveenä. Mielekästä tekemistä meillä jokaisella pitää olla. Siispä käsityöt ja puhdas Lapin luonto tarjoaa antimet hyvään elämään. Sitä haluamme tarjota kaikille. Siitä lähti ajatus hajusteettomasta kässäkamarista, jossa käsityönä valmistetaan tuotteita kaikkien saataville. Ajatuksissa on, että myöhemmin näihin tiloihin voisi tulla vaikkapa lomailemaan erilaisten aktiviteettien parissa.